neděle 5. července 2015

Svatba / Ano - Ne

Krásné bílé šaty,jemná látka,perly ve vlasech,krajka vinoucí se podél vyčesaných vlasů,květiny.Svatba.Pohádková představa,krutá realita.Aneb bez práce není vztah na celý život.Rozvod.Svatba.Stereotyp dnešního života.
Nechci se vdávat.Nechci mít tu strojenou svatbu v bílých naškrobených šatech,které jako by se vysmívaly původnímu významu jejich barvy.Nepotřebuju papír,na to,aby mi můj přítel mohl říkat "ženo",a já jemu "muži". Víte ale,co mi na svatbách přijde nejhorší? Když opominu,že bílá barva symbolizuje pannenství nevěsty,což je dnes asi tak vzácné,jako sáhnout si na padající hvězdu.Ano,nemožné.Nejabsurdnější je,že když se dva lidé vezmou,jejich neschopnost řešit problémy je dovede k rozvodu,po čase si najdou nového partnera...A teď pozoor ! Víte co přijde potom? Znovu se vezmou! Ano,logika dnešního světa..
Nemá být náhodou svatba něco jedinečného,posvátného? Neslibujete si sakra před Bohem věrnost až za hrob? A kam se poděje věrnost,když v práci zahýbáte ženě s kolegyní? To už vám opravdu není ani Bůh svatý? To jste opravdu ztratili schopnost řešit problémy,a tak raději zahodíte vše,co je vám drahé,a zraníte důvěru? Nechápu,jak se může někdo vdát / ženit vícekrát..Pokud se někdo po svatbě rozvede,dá se to pochopit,ne všechny problémy se vyřeší,ale nepřipadá vám vstupovat do posvátného svazku dvakrát / třikrát / nevím,čeho jsou lidé ještě schopni , jako zneuctění? V dobrém i ve zlém? Dokud nás smrt nerozdělí? Jak tohle může někdo přísahat víckrát ? Pokaždé s někým jiným? Tohle opravdu nepochopím..Svatba není něco běžného,není to denní chleba,a má být na celý život,ne slib obměňovat každých pár let..Copak je svatba zárukou rodinného štěstí? Když s někým navážete vážný vztah,tak čekáte jen na to,až vás požádá o ruku? A co potom? Svatba není lepidlo na vztahy,a rozhodně vám nezaručí lásku do konce života,tahle úloha vždycky bude jen na nás.







Žádné komentáře:

Okomentovat